<<< vorige week

14-10-2016 (week 41)

volgende week >>>


  HOUTVONKEN MOET KLEUR BEKENNEN

Nadat we in 2012 naar een ander, beter leesbaar lettertype waren overgestapt, stond Houtvonken toen ook voor een andere keuze: gaan we over op kleur?
Dit omdat de oude drukmachines afgeschreven en aan vervanging toe waren. ls we die keuze al zouden gaan maken, zou dat moment natuurlijk het meest voor de hand liggen. Gezien de toenmalige situatie, en ook om aan de vraag van adverteerders te kunnen voldoen, hebben we destijds gekozen voor nieuwe drukmachines waarmee naast het gebruikelijke zwart/wit, optioneel ook in kleur kon worden afgedrukt.
Maar tijden veranderen en kranten, week- en wijkbladen hebben het steeds moeilijker in dit digitale tijdperk. Advertentie-inkomsten lopen sterk terug en ook is het voor sommige wijkbladen moeilijk om voldoende vrijwilligers aan te trekken, waardoor het voortbestaan mogelijk in gevaar komt. Diverse wijkbladen zijn inmiddels gestopt en anderen zien de toekomst niet positief in.

Terugloop advertentie-inkomsten.
Houtvonken mag zich gelukkig prijzen met een prima team vrijwilligers n een geweldig team bezorgers, die zich elke week weer geheel belangeloos inzetten.
Maar Houtvonken ziet de afgelopen jaren helaas ook de advertentie-inkomsten sterk terug lopen. En ondanks eerdere berichten, en een eigen 'adverteren in Houtvonken?' oproep die we regelmatig plaatsen, zien we op korte termijn geen verbetering op dit vlak.
Daarom hebben we als bestuur moeten besluiten dat we vanaf volgende week weer geheel in zwart/wit gaan uitkomen, en volledig gaan stoppen met kleur.
De eerste aanpassing heeft u echter al aan deze uitgave kunnen merken. Ook de omslag gaat zijn kleur verliezen. Onze adverteerders die regelmatig in kleur hun advertenties laten plaatsen zullen ook persoonlijk benaderd gaan worden.
Wij vinden het zelf ook heel vervelend dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar om te kunnen blijven voortbestaan zijn af en toe drastische maatregelen nodig.
Bestuur Houtvonken


<<< vorige week

14-10-2016 (week 41)

volgende week >>>