07-02-2014 (week 06) |
SLEUTELOVERDRACHT
Woonvorm kind en jeugd in Mierlo-Hout.
Op maandag 3 februari 2014 was het dan zover. Het was een spannende maar ook
gezellige feestelijke bijeenkomst in de Barrier. En die spanning steeg onder de
32 nieuwe bewoners van het appartementgebouw aan de Kromme Haagdijk 74. Want na
een heerlijk diner mochten zij de sleutel van hun nieuwe 'huis' in ontvangst
nemen.
In opdracht van Woningbouwvereniging Compaen werd een nieuwe
woonvorm voor kind en jeugd gebouwd. Hier is sprake van begeleid wonen voor deze
doelgroep met een verstandelijke beperking. ORO is de huurder van het pand en
heeft nu ook in Mierlo-Hout een vestiging. Bijna één jaar geleden, op 21 januari
2013 werd de eerste steen gelegd voor dit fraaie gebouw. Het gebouw bevat
veertien appartementen en drie groepswoningen. Kinderen en jongeren, in de
leeftijd tot ongeveer 25 jaar gaan gebruik maken van deze nieuwe woonvorm.
Ook bij ORO is men blij met deze nieuwe locatie temeer omdat hiermee de
wachtlijst, die er nog steeds is voor deze doelgroep, nu wordt ingekort. Over
een aantal maanden volgt nog een officiële opening.
EERSTE KLUPPELBLAD UITGEREIKT DOOR DE PASTOOR
Elk jaar weer een happening; de uitreiking van het eerste Kluppelblad aan de prins. De commissies carnavalsblad en ex-prinsen slaan de handen in elkaar om, behalve een mooi blad, er ook een gezellige avond van te maken waarbij zowat het hele leven van de prins de revue passeert. In de vorm van een quiz wordt de prins door Ad Schepers en Antoon van Lieshout ondervraagt over zijn werk en zijn hobby's. Dat de antwoorden niet altijd foutloos zijn verhoogt alleen maar de feestvreugde. Vader Rini, maar vooral moeder Magda van de prins legden het leven van hun zoon bloot, vanaf het allereerste begin tot nu toe.
Natuurlijk moest zijn vrouw Marloes 'op het podium'; zij werd gekroond met een plastic kroon van € 5,95. Maar haar staat alles. Er moest ook gezongen worden door de prins. Samen met Tina Trucker, voor iedereen die dat afgelopen september op het kerkplein gemist heeft, nog een keer 'We drive together'. De prins is ook deken-schrijver bij het Gilde St. Antonius Abt. Bijna alle leden van het gilde werden per discipline binnengeroepen door de spreekstalmeesters en gevraagd uitleg te geven over hun functie in het geheel. Dat bewees dat ook op een humoristische manier nog het een en ander te leren was voor de bezoekers. De traditie van het gilde wortelt al eeuwen in 't Hout. De geestelijk adviseur van het Gilde, pastoor Van de Laar, reikte het eerste gemanipuleerd blad uit, maar dat pas nadat de spreekstalmeester iedereen in een polonaise op de vloer had gekregen.
WAT ONS OPVIEL
Put in de put.
Iedereen heeft wel eens gehoord of gezien dat een schip aan de ketting werd
gelegd. Maar een put aan de ketting riep toch wel wat vragen op. Maar vragende
mensen kunnen geholpen worden dus informeerden wij bij de voorzitter van de
buurtvereniging Apostelwijk naar het hoe en waarom.
Op initiatief van de werkgroep 'Attentie Buurtpreventie' in de Apostelwijk werd vorig jaar een put opgericht aan het begin van de Aposteldreef nabij de Mierloseweg. In die put is een dikke glasplaat aangebracht waaronder archeologische vondsten uit het Apostelhuis werden tentoongesteld. Maar helaas maakte condenswater tegen de glasplaat een doorkijk naar de tentoongestelde vondsten onmogelijk. En het was niet het rijkelijke wijwater waarmee de put was ingezegend die dat euvel veroorzaakte. Een put moet immers juist water bergen en bestand zijn tegen (wij)water. Nu wil men de condensvorming te lijf gaan door een betere ventilatie. Er worden ventilatieopeningen in de put gemaakt en deze wordt versterkt door mechanische ventilatie. Tevens worden nu ook van een of meerdere tentoongestelde vondsten een replica gemaakt. Dit om de originelen te sparen en zorgvuldig op te slaan. De vochtige omgeving werkte in op het originele kleiachtige materieel.
07-02-2014 (week 06) |