<<< vorige week

17-10-2008 (week 42)

volgende week >>>



    SLOOP PANDEN AAN DE HOOFDSTRAAT

In de hoek van de Hoofdstraat met de spoorwegovergang wordt weer driftig gesloopt. Deze week is namelijk begonnen met de sloop van de twee woonhuizen onder een kap. In deze huizen die gebouwd werden even voor de jaren '70 was een aantal jaren de slijterij van Harrie Verhees gevestigd. Even voordat de panden in juli van dit jaar kraak- en vernielingsvrij hermetisch werden afgesloten was er Dooby 2e hands kinderkleding in gevestigd.

Op het terrein van deze woningen zal te zijner tijd gebouwd gaan worden binnen het plan Hofstad 3e fase. De realisering van deze laatste fase van het Hofstad project zal nog geruime tijd op zich laten wachten. Grondsanering, bouwkundige eisen in verband met het geluid (spoorlijn)geluidseisen spelen daarin een bepalende rol. Maar ook de aansluiting op de gerealiseerde projecten, Hofstad 1 en 2, moet nog gevonden worden. De basisschool Odulfus met haar terrein en gymzaal is een sta in de weg.


   
WAT ONS OPVIEL

Een prima 'loopbaan' bij Houtvonken.
Het mag hier best nog eens gezegd worden dat de bezorging Houtvonken iedere week perfect en probleemloos verloopt. Een goed en gezellig team vrijwilligers met een hart voor 't Hout hebben het helemaal in de vingers. Ook in gevallen dat we gebruik hebben gemaakt van onze reserves verliep dat uitstekend. Met een praatje, een kopje koffie met soms iets erbij, doen de bezorgers hun straat. Binnen 2 uur zijn de ruim 5000 Houtvonken weg en ook binnen enkele uren bezorgd. Fantastisch dat dit zo loopt.

Toch krijgen wij klachten.
En die vallen ons dus nu extra op. Want we denken meteen: het zal toch niet, dat kan bijna niet! En gelukkig is dat ook zo. De bezorgklachten die wij met regelmaat binnen krijgen komen uit heel het land en zijn van niet bezorgde grote landelijke dagbladen. Op een of andere manier komen klagers op onze website terecht waar klachten over het niet bezorgen van Houtvonken gemeld kunnen worden. Klagers kijken waarschijnlijk niet goed en beginnen meteen hun klacht weg te schrijven en dat vaak op een pittige manier. En misschien ook wel terecht als je betalend abonnee bent van een dergelijk landelijk dagblad. De irritatie ontstaat waarschijnlijk als je 's-morgens bij de koffie, in de file, in bed of elders je krantje mist.

Ook zeker kijken naar de positieve zaken.
Je kunt er onmogelijk omheen en zeker voor betrokkenen is alle overlast en andere ellende meer dan alleen maar vervelend. Onze wijk komt de laatste tijd veel in het nieuws en dat knaagt aan het imago. En niet omdat er geen problemen zouden zijn. Die zijn er wel degelijk en komen niet uit de lucht vallen. En het zou niet goed zijn om daaraan voorbij te gaan, daarover niet te signaleren en dus geen opinie te hebben.
Maar als je naar de laatste maanden terug kijkt en je wilt de positieve zaken zien dan zie je op 't Hout goede ontwikkelingen. Positieve ontwikkelingen die de wijk nodig heeft en die bijdragen aan saamhorigheid en inzet. Ontwikkelingen die iedereen en dus de gehele wijk goed doen. We sommen er een aantal op:

Met deze opsomming pretenderen we niet dat we alle positieve ontwikkelingen in kaart hebben gebracht. Maar wij vinden het belangrijk genoeg om ook hier eens naar te kijken.


   
GEEN DIRTHBAAN OP TERREIN MIERLOSEWEG

Fietscrossers kunnen eventueel terecht in Helmond-Noord.
De wijkraad heeft zich in de afgelopen tijd ingespannen om een zogenaamde dirthbaan (fietscrossbaan) te realiseren in de wijk. Nadat er een skateramp in de hoek Wilgehoutstraat/Heeklaan werd gemaakt voor de jeugd kwam al snel de vraag om ook in Mierlo-Hout een fietscrossbaan te realiseren. Door de tijd heen werd er gezocht naar een geschikte locatie die best moeilijk te vinden was. Onlangs was er even sprake om dergelijke baan te realiseren op het braakliggende terrein aan de Mierloseweg tussen de Jumbo en tankstation Verbakel.


Terrein Mierloseweg.


Dirthbaan Helmond-Noord.

Maar dat voorstel heeft het niet gehaald en is op een aantal gronden best begrijpelijk. De groep is relatief klein. Hoewel de groep jongeren die gebruik zou willen maken nog best klein te noemen is zou die natuurlijk wel kunnen groeien. Maar de aanleg van een dergelijke baan kost behoorlijk veel geld. Daarnaast speelt ook het onderhoud en beheer een niet onbelangrijke rol. Soms moet je ook gebruik willen maken van zogenaamde bovenwijkse voorzieningen. De gemeente Helmond heeft een dirthbaan in Helmond Noord daar waar de hoge fietsbrug over het kanaal ligt. Daar wordt nu ruim € 40.000,00 geïnvesteerd om de baan opnieuw in te richten en op te knappen. Het is een echte wedstrijdbaan, een kleinere voor de jongste jeugd en een grote baan met een complete huisvestiging accommodatie voor materialen en dergelijke. De banen zijn voorzien van deugdelijk hekwerk en er is speciaal verdichtingaarde aangevoerd die de banen een stabiele ondergrond geeft. Kortom een uitstekende baan die voldoet aan de eisen om daar als recreatiesport en wedstrijden te kunnen rijden.


<<< vorige week

17-10-2008 (week 42)

volgende week >>>