30-07-2004 (week 31) |
COMPAEN KOOPT VOORMALIGE MILO
Woningbouwverenging Compaen heeft het gebouwencomplex van het voormalige confectieatelier en latere confectie distributiecentrum Theunissen gekocht. Dit complex is gelegen in de punt tussen de Houtsestraat en de Geldropseweg en mag een markante plaats genoemd worden. Het complex heeft slechts een relatief korte tijd te koop gestaan in tijden waarin de gemiddelde doorlooptijden van koop en verkoop aan de ruime kant zijn.
Volgens directeur Paul Smidt van Compaen heeft de woningbouwverenging plannen om op die plaats haar kantoren, werkplaats en overige ruimten in te richten. Maar hoe dit er uit zal gaan zien is nog volstrekt onduidelijk. Eerst zullen de plannenmakers en tekenaars aan de slag moeten om iets moois te creëren op deze plaats bij De Barrier. De grondoppervlakte van het terrein bedraagt 3650 m2. en de vloeroppervlakte 4645m2 in deels twee en drie bouwlagen en dat biedt veel mogelijkheden.
ZAKENNIEUWS
Het is opvallend dat sinds een aantal jaren cafetaria's, snackbars en oer Hollandse friteszaken worden gerund door ondernemers van Chinese afkomst. Zo is ook per 14 juli 2004 Snackpoint Romonesco aan de Cederhoutstraat 24 overgegaan in andere handen. En daarmee de vierde zaak in Mierlo-Hout met van oorsprong Chinese eigenaars.
Het zijn de
jonge ondernemers Jessy Chen en Huaquan Sun die deze cafetaria nu beheren. Hun
wieg stond 20 en 22 jaar geleden in het grote China in een stadje op 100
kilometer afstand van Shanghai. Ook hun hulp Jan Wu die een kennis van hun is
zal vaak in de zaak te zien zijn. Met hun 3,5 maand oude zoontje Jony wonen zij
in de bovenwoning van het cafetaria.
De verkoop en het bereiden van voedsel zit beiden in het bloed. Bij het volgen
van de hotelschool in Utrecht was het meteen na schooltijd al aanpakken in de
cafetaria's. Vervolgens deden ze nog ervaring op in zaken in Geldrop, Nieuw
bergen en nu dus een Mierlo-Hout. Ze zeggen dat het een droom was om een eigen
zaak te hebben waar ze ook nog bij het werk kunnen wonen. Ze blijven werken
onder de merknaam Snackpoint. Maar toch hebben ze ook plannen het assortiment
langzaam wat uit te breiden. En dan ontkom je natuurlijk niet aan de saté uit
eigen keuken en de Chinese loempia's. Maar ook diverse Surinaamse broodjes en
mogelijk zelfs de trendy sushi gerechten, waar een goede vriend een meester in
is, willen ze in het assortiment op gaan nemen. Men blijft ook de bestellingen
doen voor bedrijven. Op maandag is het rustdag en dan is het cafetaria gesloten.
Van dinsdag tot en met donderdag is men geopend van 12.00 tot 22.00 uur en op
vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur.
Wij wensen de jonge ondernemers succes in hun nieuwe zaak.
30-07-2004 (week 31) |