14-11-2003 (week 46) |
GOUDEN PAAR VAN DE GOOR-SMITS
'Vijftig jaar getrouwd wie kan dat nog zeggen? Wij in ieder geval wel, en we zijn daar heel trots op' Zo luiden de veel zeggende woorden op de uitnodiging van Antoon van de Goor en Frida Smits die op 18 november aanstaande hun gouden huwelijksfeest vieren.
Beiden zijn geboren en getogen in Mierlo want het ouderlijk huis van Antoon van de Goor stond in het Mierlo's Broek. Daar werd hij op 14 juli 1923 geboren. Dat van Frida Smits in Mierlo-Hout aan de Boterstraat, de huidige Burgemeester Krollaan. Zij werd daar geboren op 18 augustus 1930. Maar op 1 januari 1968 zijn ze beiden Helmonder geworden door de annexatie maar ook daar hebben zij geen hinder van ondervonden. Wat ze ook duidelijk gemeen hebben is hun agrarische afkomst en achtergrond. Juist in hun jeugdjaren hebben zij geleerd aan te pakken en hielpen zij mee op de boerderij. Ook het elkaar ontmoeten en het komen tot een verkering was in die tijd vrij standaard. Want ook bij hun beiden kwam het door dansen bij Miet de Kim in Mierlo en bij Drouen in de stad. Maar na zo'n vier jaar dansen kwam de vaste verbintenis in de vorm van een trouwerij. Frida Smits gaat dan niet meer werken omdat dat toen niet gebruikelijk was, men ging immers aan het gezin werken. Na haar schoolopleiding werkte ze onder andere thuis in het gezin om een zieke moeder hulp te bieden. Maar ook werkte ze een aantal jaren als hulp op de pastorie samen met Kee (Houtepen) de huishoudster van pastoor Verhoekx. Voor de toenmalige SOS hulpdienst bracht ze medicijnen en eten bij de mensen. Haar grote hobby's bestonden uit naaldwerken zoals borduren, haken en als je er een hobby in kunt hebben, poetsen. Na zijn schooltijd en werk thuis op de boerderij ging Antoon van de Goor meehelpen op het loonbedrijf van zijn schoonouders. En als hij dat 15 jaar gedaan heeft gaat hij werken bij een landbouwmechanisatiebedrijf. En weer 15 jaar gaat hij het land door als monteur voor Miele melkmachines. In 1986 is het werken gedaan en gaan zij zich samen toeleggen op vrijetijdsbesteding. Ze hebben nu meer tijd voor het verlenen van hand en spandiensten voor hun kinderen. De fuchsia's en tuin krijgen de aandacht die ze verdienen. Ze gaan zingen bij het kerkkoor Cantemus Domino. Hiervan is hij naast zanger ook een gedreven secretaris. Hij is een voortrekker van de werkgroep die het onderhoud van het parochiekerkhof verzorgt. En daarnaast is hij ook lid van de parochievergadering, een adviesorgaan van en voor het parochiebestuur. Vaak geeft hij met weinig woorden aan wat hem bezield en dat geeft een wijze en weldoordachte kijk op zaken weer. Het echtpaar van de Goor zijn mensen waar je zelden of nooit tevergeefs een beroep op doet.
Met hun vijf kinderen en elf kleinkinderen gaan ze het gouden huwelijksfeest vieren op dinsdag 18 november. Van 18.30 tot 19.30 uur is er gelegenheid het gouden paar te feliciteren in zaal Adelaars. Wij wensen Antoon en Frida van de Goor van harte proficiat met dit mooie huwelijksfeest.
ROLAND DEN 1e NIEUWE PRINS KLUPPELS
Afgelopen zaterdag 8 november werd in een volle Geseldonk de nieuwe prins bekend gemaakt van de Houtse Kluppels. Al wekenlang werd er gespeculeerd wie het dit jaar zou worden en er werd ook veelvuldig gegokt middels het prinsenraden op de consumentenbeurs en op internet. Daaruit werd ook duidelijk dat het geen echte grote verrassing meer was wie het zou worden: Roland van der Putten kwam 111 uit de bus rollen en bleek inderdaad de Prins der Houtse Kluppels te worden.
Roland van der Putten is
34 jaar oud en al zijn hele leven woonachtig op 't Hout. Acht jaar geleden
trouwde hij met zijn Miranda. Zij is weer de zus van Wiljan van Hoof, ex-prins
en ook nu weer adjudant van de prins.
Hij is werkzaam bij SLS lucht en isolatie in Beek en Donk. Hij is daar zeker
niet de enigste Houtse Kluppel die daar werkt. Misschien is dat ook een van de
reden geweest dat het moeilijk was om stil te houden wie er prins zou worden.
Ook is hij al een aantal jaren lid van de Raad van 11 en is hij lid van de
commissie zaalversiering. Hij drinkt graag een drankje uit Lieshout en hij is
vaak te vinden bij RKSV Mierlo-Hout, waar hij lid is van de
supportersvereniging.
Ook werden op zaterdagvond de prijswinnaars bekend gemaakt van het prinsenraden. Bijna 300 inzenders waren er en daar waren 3 winnaars uitgekomen:
1e prijs | 100 consumptiebonnen | Dhr. A. Ebbers |
2e prijs | € 50,00 levensmiddelenpakket | Mevr. R. Maas |
3e prijs | € 25,00 levensmiddelentas | Dhr. C. Verbakel |
Op zondag vond de traditionele prinsenreceptie plaats. Vanaf 12.00 uur kwamen vele vrienden, familie en verenigingen naar de Geseldonk om de prins te feliciteren. Aan het aantal Houtse verenigingen die komen kun je dan zien hoe rijk 't Hout bedeeld is met het verenigingsleven. Ook diverse zusterverenigingen uit Helmond, Lierop, Mierlo, Aarle-Rixtel, Boekel en Heeze kwamen naar 't Hout. Samen met de Bietenrooiers en de meegekomen blaaskapellen werd het erg gezellig. Om 17.30 liep de receptie ten einde en werd het feestje in het café voortgezet.
Wij wensen prins Roland den 1e en Miranda ontzettend veel succes en plezier tijdens het komende carnavalsseizoen met als motto: 'WAI VLIEGE DUR OP...' Waarop weten we nog niet maar dat zullen we nog wel ontdekken.
HET CENTRUM VAN MIERLO-HOUT
Nu ook met veel groen,
licht en straatmeubilair.
Met man en macht werd er de laatste weken gewerkt om het centrum van
Mierlo-Hout af te maken. De bestrating werd weer opengebroken om de verlichting
en het straatmeubilair te plaatsen. Maar ook de uitgespaarde plantgaten voor de
bomen werden ontgraven om de bomen te kunnen planten.
En het zijn niet zomaar van die boomsprieten die nog jarenlang zullen moeten groeien om echt een boom genoemd te kunnen worden. Neen, het zijn forse exemplaren met flinke kluiten die het plein in het voorjaar van het nodige groen voorzien.
Op het plein zijn de vormen van de lei-linden al duidelijk zichtbaar. Maar ook de zogenaamde blok-linden, aan de woningkant van het plein zijn al flinke blokken. Langs de Hoofdstraat worden, voor wat betreft de vorm, 'normale' lindebomen geplant. En voor de echte liefhebber valt nog te vermelden dat de verlichting gekozene is uit de serie metronomis is gekozen voor twee armaturen. Op de pleinen (dus ook bij de Rabobank) is gekozen voor het model Cambridge met een lichtpunthoogte van 5 meter. Langs de Hoofdstraat wordt in een zig-zag opstelling het armatuur Bordeaux met een uithouder van 65 cm geplaatst. En daarvan is de lichtpunthoogte 6 meter. De lei-linden op het plein worden vanaf de bestrating aangelicht met het armatuur Poppel. En zo zie je maar weer dat internationale steden Mierlo-Hout aandoen al is het maar in deze vorm. En over al dat licht en nog veel meer kunt u in onze volgende editie lezen.
WAT ONS OPVIEL
Dit jaar werden de mensen op zaterdagavond in de Geseldonk welkom geheten door de Bietenrooiers. Zij stonden daar in een nieuwe outfit met daarop de vraag: BIETJE? Dit sloeg op het drankje wat zij presenteerde. Wat begon als een gek idee bleek ook nu weer realiseerbaar. Contact werd gezocht met een distilleerder uit Dordrecht en na diverse tests werd het huidige Bietje ontwikkeld. Een likeurtje wat bestaat uit onder meer appel, kaneel en citroen. De reacties van het publiek waren heel verschillend, maar over het geheel genomen waren de mensen enthousiast. Ook op zondag werd het Bietje uitgeschonken. De officiële presentatie van het drankje vond echter plaats tijdens het pleinspektakel, afgelopen dinsdag. Iedereen kreeg de gelegenheid om te proeven en dat werd ook door vele mensen gedaan. We zijn zeker benieuwd naar het vervolg van dit drankje en we zullen het zeker in de gaten houden.
14-11-2003 (week 46) |